Je hebt anderen nodig om mens te kunnen zijn

– In beeld Annie Koster –

 

fotografie-met-een-verhaal_ondernemer-in-beeld-01

Ik was afgedwaald van waar ik goed in ben

Een mooi huis, goede vaste baan en voldoende ontwikkelmogelijkheden zorgden er jarenlang voor dat ik door bleef gaan op het voor mij uitgestippelde pad. Het werk was een gewoonte geworden, vastleggen en verslaglegging was de norm geworden en op vele vlakken liep ik steeds meer vast. Jarenlang bleef ik doorgaan totdat het april 2015 genoeg was. Ik belande in een zware, donkere periode. Het heeft lang geduurd voordat ik mijn leven weer op de rails kreeg. En duidelijkheid over mijn levenspad.

Veerkracht

Na een periode van rust en onderzoek was duidelijk dat ik mijn nieuwsgierigheid en het mensen met elkaar verbinden op een andere manier wilde inzetten. Ik heb het leven gevoeld door ziekte en de dood in mijn directe omgeving en weet uit ervaring wat een worsteling het is om door te gaan en geen tijd te nemen om te rouwen. Telkens als het zwaar was vond ik de kracht om verder te gaan in mijn leven, dit is echt mijn basis.

Alleen ga je sneller, samen kom je verder!

Via-via kwam ik met een trainingsbureau in aanraking en heb me daarbij als trainer aangesloten. Dit was precies wat ik zocht. Zelfstandig ondernemerschap, met de positieve aspecten van een team.

Mijn kracht is dat ik snel zie wat er nodig is binnen een team. Gedrag, gastvrijheid en verbinding vormen daarbij de rode draad. Vanuit vertrouwen prikkel ik de deelnemers van mijn trainingen. Pijnlijke punten worden benoemd, om groei te bereiken. Want als je doet wat je altijd hebt gedaan, krijg je wat je altijd kreeg. Door nieuwe wegen in te slaan en mensen in hun eigen kracht te zetten, ontstaat een ongekende energie!

Gewoon doen

Ondanks dat duidelijk was wat ik wilde gaan doen, durfde ik nog niet volop in het licht te gaan staan. Ik voelde mezelf nog niet goed genoeg en ben eerst diverse opleidingen en trainingen gaan volgen. Achteraf gezien was dit slechts uitstelgedrag, waarmee ik mezelf beschermde. Door niet van start te gaan, kon ik ook niet falen.

In die tijd ben ik bij de Boostfabriek gekomen, waar ik de Bloeiende Business training heb gevolgd. Ik kende Yvonne van een opleiding die we samen volgden. Haar dynamiek en de taal die ze spreekt vind ik erg fijn. Samen met Claudia, vormt ze een krachtig team, waarbij ze elkaar perfect aanvullen. Tijdens de training hebben ze me weer bewust gemaakt van het zetten van soms kleine stapjes. Het hoeft niet altijd groots en meeslepend te zijn. Gewoon in beweging blijven zorgt voor groei en zelfvertrouwen.

Aangespoord door Claudia en Yvonne om er met een open blik naar te kijken, kwam ik tot kernkwaliteiten die er voor mij echt toe doen; nieuwsgierig, ondernemend en gezond. Fijn, dat ze me hebben uitgedaagd een niveau dieper te gaan.

fotografie-met-een-verhaal_ondernemer-in-beeld-02

Mega stappen

Als persoon en ondernemer ben ik enorm gegroeid. Zo heb ik bij de Bloeiende Business training geleerd mezelf te pitchen. Hoe positioneer ik mezelf in de markt? Want ondanks mijn jarenlange werkervaring, voelde ik me op dat moment als startend zelfstandige toch kwetsbaar. Het gaat om je persoonlijke promotie, iets wat nog lastig voor me was.
Een ander belangrijk punt wat ik heb geleerd, is het geloven in de waarde die ik toevoeg als trainer.

Vertrouwen

Het is tijd mijn oude mantra ‘ik moet geld verdienen’ los te laten en te vertrouwen op mezelf. Door mijn studies en werk- en levenservaring heb ik een rugzak vol met bagage en pak ik eruit wat op dat moment van pas komt. Hoe mooi is dat?!
Het bevestigt dat ik op de goede weg ben, een weg waar ik veel leer.
Ook al is het met vallen en opstaan. Waar ik nu ben bloei ik helemaal op. En leef ik mijn levensmotto Unbuntu: ‘Je hebt anderen nodig om mens te kunnen zijn’.

fotografie-met-een-verhaal_ondernemer-in-beeld-03

Zintuigen op scherp

De afgelopen jaren hebben er toe bijgedragen dat ik weer op mijn eigen pad ben geraakt. Ik heb een ander gevoel van geluk. De vrijheid van zelfstandig ondernemen zet mijn zintuigen op scherp. Ik geniet met volle teugen van de mooie dingen in het leven. En probeer daarbij de wereld een stukje mooier achter te laten, door mensen op een positieve manier met elkaar te verbinden. Net zo als de dames van de Boostfabriek.

 

Tekst & Fotografie: Fotografie met een verhaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *